Monday, December 26, 2011

ada hikmahnya

Posted by syu bubu at 12:27 AM 0 comments
lupakan yang lepas
fokuskan hati
setia pada yang satu
insyallah
bersama ke akhirnya
aminn

p/s : thx to him sbb sudi tnggu n xngalah...now dh sdr mn perasaan mn suker2...ngeee...ati mudah goyah tol

Monday, December 19, 2011

luahan di hati

Posted by syu bubu at 1:35 PM 0 comments
tinggal lagi dua hari....
sedih la pulak rasa di hati...
adoii...
nanti tak nampak la si dia....
hehehehehe...
rindu la ginie...
hahahahaha
gatal tol aku nie..
peduli pe...
selagi belum kawen selagi tu aku bebas mencari
hahahahaha
nampak sangat la gedik tu kan
anak sapa la nie...
hehehehe

Saturday, December 17, 2011

minggu - minggu stress

Posted by syu bubu at 4:11 PM 0 comments
salam...hi kawan2...skrng syu tengah menghadapi kursus induksi yang sangat tak besh nie....OMG!!! nak balik sangat2...plssss la....baru abes bentangkan pasal kumpulan now syu nak kena buat pengucapan awam.....OMG!!!!*sekali lagi*

tajuk pengucapan awam syu ialah "jemaah menteri"....siyes tajuk bosan....benci nak mmpus..luper nak cakap syu induksi dekat kolej tenologi makmal perubatan,ktmp dekat sebelah HKL.....nama jer induksi area kl tp life macam dalam hutan...hulu nak mampus....hostel belakang IJN nie susah gila nk kua....fine la der limit hour utk kua tapi syu stresss sebab kedai jauh sangat sangat sangat.....

klu kursus nie xwajib syu tak join pown..tapi sebab kerja under gov section so kena la syu join.....damn stress.....

owh plssss......im damn tires + stress n rasa dah tak sanggup sangat2 nak dok sni......=((

p/s : sapa cakap hidup tu senang hah???????

Saturday, December 10, 2011

menanti sesuatu yang pasti

Posted by syu bubu at 9:42 PM 0 comments
aku menanti
menanti sesuatu yang pasti
cuma masih tidak ku temui
maka
aku cuma perlu menanti

bila tengok mereka yang sudah berjumpa
aku jadi cemburu
kemudian
aku sedar
untuk apa cemburu untuk sesuatu yang pasti
cuma
aku perlu menanti

bila la aku boleh berjumpa yang pasti itu
jodoh
aku masih menanti
adakah dia
yang aku nantikan
aku tak tahu
kerana
jodoh itu
rahsia Allah



p/s : gila jelez tgk mmbr2 dh tunang dh nk kawen dh kawen n dh nk der anak dh.....aku bru nk bercntan cintun knl ati budi knl peribadi....waaaa....cpt la kumpul duit...dh kena pruritis nk kawen cpt nie...huhuhuhu

Thursday, December 8, 2011

beri aku cinta

Posted by syu bubu at 11:51 AM 0 comments

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cubaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal Mu
Tuhan beri aku cinta

Wednesday, December 7, 2011

apam polkadot menjadi..=)

Posted by syu bubu at 4:15 PM 0 comments

hai kawan2....ari nie syu bergusti di dapur wat apam polkadot...tau x dlm pale syu dh pkr nti nk tunang this stuff akan msk dlm list hantaran...hahahaha...what?? comey pe...hehehehe....senang nk wat..syu amek resepi kt tenet je...jz tkr skit2 la...this time syu gn dua warna je...hijau n kuning since tu je pewarna y der kt umh....kos xsmpai rm10 sbb kbnykn stuff dier syu dh der kt umh...y syu beli piping bag,susu cair n esen vanilla je...hehehehe...so syu guna filling strawberry cz tu der kt umh jgk...hahahahaha....next time syu try filling laen....so layan la gambar nie yek...hehehehe

3warna dlm piping bag...putih tu original colour la...

percubaan pertama....see..dot dier kecik2 je...

percubaan kedua

dh siap kukus...y percubaan pertama tu xbp masak so kn kukus blk

bl dh pro dot tu jd bsr2...hehehe

nie dh siap....blh ngap je....panas2 lagi sdp...yummy!!

teruja cik abg syu...ayt xleh bla dier "untung abg nti dpt isteri pndai masak"...hehehe...amek ati la tu tp dlm ati syu sikit pnyer kmbang...=)



Friday, September 9, 2011

BROWNIES LAYER CHEESE..menjadi!

Posted by syu bubu at 1:07 PM 0 comments
hello frenz..ingt x syu ckp smlm syu nak ber-baking ri nie..so syu sdh tunaikn...brownies layer cheese syu nie der mslh topping sbb syux der strwberry n syu cb cari cherry y der tangkai tp xjmp jgk..owh frust! so syu tkr ngan letak choc noughet n choc almond cadbury....tgh2 dier syu xboh dark choc tp syu tkr letak wahite choc sebab dah semua hitam nanti...hehehehe....nie agak selekeh topping atas tudung periuk sebab bahan2 xcukup meh....xkisah janji jadi n sedap..yummy~!!
layan gambar la yek....



with luv,
syu,xoxo
 

blogger gurl Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea