Monday, November 12, 2012

durian crepes...

Posted by syu bubu at 3:25 PM 0 comments
hello dear frenz....sekarang banyak durian kat jual...xtau la kat tempat korang tapi tempat syu dah mula jual...kenapa sebut pasal durian kn??=) actually syu baru try resepi baru...syu pown xpernah makan sebelum nie tapi sebab sebut pown dah teringin syu terjah jugak buat....durian crepes...hehehe...

so semalam syu bergusti kat dapur untuk wat..mula2 wat xjadi langsung crepes tu...memang angin tol ase...susah tol uper2 nak wat crepes...tengok kat HOT&ROLL cam senang je kan....tapi bila wat amek ko...berapa banyak yang terjun dalam tong sampah daaaa.....hehehehehe...

lepas lima kali wat crepes baru dapat step....so kat sini syu nak share resepi durian crepes yang syu wat...kot2 la korang berminat nak terjah wat kan..=) gud luck..=)

www.arylaryna.blogspot.com

resepi durian crepes :

bahan2 :

  • 250g tepung gandum
  • 500ml santan (beli y kara je senang)
  • 1/2 sudu teh garam
  • 1 sudu teh pandan emalco
  • 1sudu teh pewarna hijau
  • 3 biji telur
filling :
  • 250ml whipping cream (syu tambah esen vanilla untuk elak bau cream yang muak)
  • isi durian
- kesemua bahan tu masuk dalam mangkuk dan guna mixer untuk bagi semua sebati...kalau xder mixer boleh guna blander....sama je cara macam adunan roti jala....
- ambil satu senduk adunan masuk dalam kuali non-stick dan goyang supaya bentuk bulat (setiap kali nak masuk adunan baru lap kuali dengan tuala lembab supaya kuali tak terlalu panas supaya crepes masak sekata...saiz crepes ikut saiz kuali...syu cadang bagi yang macam syu guna kuali kecil sebab senang nak goyang)
- masak guna api yang kecil supaya permukaan bawah masak sekata dan tidak hangit dan masak sebelah bahagian sahaja (paling penting)
- kemudian letak cream dan durian secukupnya untuk filling
- lipat menjadi empat segi seperti gambar di atas

crepes nie sangat sedap makan sejuk2...so simpan dalam peti sejuk sebelum makan...sangat sedap...keep trying..

nie la rupa dalam crepes...syu punyer banyak durian sebab durian tu yang sedap..yum3 


Sunday, November 4, 2012

luahan

Posted by syu bubu at 9:24 PM 0 comments
salahkah aku meluahkan rasa
melepaskan marah
salahkah aku untuk bersuara
menyatakan rasa dihati
salahkah aku untuk berangan - angan
untuk sebuah makna kehidupan
salahkah aku untuk bermimpi
untuk menyatakan impian
walaupun aku tau aku tak layak
salahkah aku untuk bercerita
apa yang aku inginkan untuk masa hadapan?

pendam
semua benda aku pendam
sendiri menanggis
betapa aku hipokrit menyatakan aku sentiasa okey
hakikatnya aku menanggis
tak layak ke aku nie nak berdamping dengan mu?

aku bukan aku lagi
aku buang segala impian
segala angan - angan
demi kamu
aku tak memaksa
andai bukan kamu
pergilah
tak terdaya lagi aku
aku cuba menjadi yang baik sebab aku pasti aku tak mampu jadi yang terbaik
aku cuba
cuba
cuba

Tuesday, October 30, 2012

life life life

Posted by syu bubu at 9:05 PM 0 comments
bersawang...berdebu...aaaacheemmm!!! haa kan dah bersin..hehehehe...lama tak menconteng arang kat blog siri kan...pe kan daya sekarang malas nak online guna lappy..kalau leh segala mak nenek atuk moyang oyang and so on nak cari kt henpon tu....

sekarang dalam mission memBASMI lemak...heee..bila berjaya syu share k...pastu leh la korang menSHOPPINGkan diri korang beli dengan syu kan...heeee....untuk sihat tak salah kan....mission lagi penting....jeng jeng jeng jeng jeng...ok bukan kawen...kawen dah jatuh nombor 2....sebab lambat sangat....

sowi dear tapi alang2 nak tunggu tu nak kejar impian laen lak....now nak sambung study...=) nak wat PJJ...insyallah...mula2 pening nak pilih major biology or chemistry....now asenyer dah yakin nak wat major chemistry coz i do luv chemist....yum2..macam cheese daa...hehehe...

salah satu sebab syu pilih sebab syu dari zaman belasan sejak mengenali ilmu kimia mula jatuh cinta...(dulu SPM chemist in BM k...) pastu g matrix bertambah sayang kat chemist sebab tu la markah paling tinggi...abis petala hafal....amek dip pown syu suker sangat chemist...tp sems1 je der sebab corse syu more ke bio n mikrobiology....

now nak study chemist balik...maka nak tanya nasihat2 akak2 y tengah otw wat PJJ....doa kan impian yang nie tertunai ye....thx dear....

till here....see u...
(macam tulis surat daaaa...)

xoxo,
bubu

Friday, September 21, 2012

why why why???

Posted by syu bubu at 3:41 PM 0 comments
dingin
dingin
semakin dingin
mmmm
napa macam nie??
per yang tak kena
dah cuba buat abis baik dah
salah aku yang terlalu pikir or memang keadaan yang ginie???

:"(

Wednesday, August 29, 2012

adam & hawa

Posted by syu bubu at 9:22 PM 0 comments


screen print msj tu sbb der ayt y sy sker bc...evn ayt tu tajuk lagu tp sbb dpt dl bru tau der lagu tjk gtu so kre halal la kn....anyway kami xder gmbr berdua...so kre jadi la nie...weheee....

Monday, July 30, 2012

cinta hati saya

Posted by syu bubu at 10:33 PM 0 comments
he is mine!!!!!

taraaaa....syu pandai show off sekarang...hehehe...ok..nie la cik abang sayang + buah hati + insyallah dipermudahkan akan jadi suami + cinta terakhir after my family....aminnnnn...kawan tempat keje cakap muka kitaorang der iras...n syu jawap "siyes? klu btl means dier der iras muka ayah syu la..."...dorg gelak! =.="

then syu tunjuk pic ayah syu pastu dorg "haah la syu....der iras la...hahaha...pnjg jodoh korg"....sengeh**

pe?? suker la orang cakap gitu..kata2 tu kan satu doa....maap ye syg upload pic awak kt sni...sesekali nak gak mempoyo...ayat citer pasal awak je kan tapi xder pic...hehehe...

syu mesti la syg dier..pe kes syg nk story kt sni...even syu nie ske berangin xtentu pasal but deep in my heart syu tau syu syg dier...mak ayah!!!! p msk minang mamat nie plsssss.......*mood gatal*

Thursday, July 26, 2012

got my torch baby!!

Posted by syu bubu at 9:11 PM 0 comments
salam...smlm syu ke lowyat utk beli hp baru...hp pe....taraaaaaaaaa

 nie la hp nyer....pnjm gmbr kt google sbb hp syu xpair nk bluetooth...pening skit nk guna sbb fully touch...lm dh tnggl hp touch nie sejak kejadian hp kena sebat....nie hp hasil air tgn titik peluh syu keje...alhamdulillah...puas hati la even dier lack xder function utk video call...tp as long as jimat kedit utk msj n tenet kre orait la....heeee...suker2...=)

Monday, July 23, 2012

life is all about life

Posted by syu bubu at 10:21 PM 0 comments

Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu



Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah



sekarang dok jiwang memalam layan jiwa sengsorang dengan lagu nie....cik abg, pe kata awak nyanyi lagu nie untuk cik adik sayang awak nie kn....heeee...*xmalu tol mintak2 kan*....ok sekarang bulan pose...lama tak meng"hapdet" kat sini kan...life berlalu seperti biasa...berjalan macam tak tunggu tuan empunya badan...kekadang rasa cepat tapi der je rasa lambat....

musim pe sekarang?? member banyak nak aci men tunang2...nie wat jelez nie...hehehe...sampai dah seru dorang...syu jugak tak sampai ag....*dah baca kan?? paham2 la kan..hahahaha...gurau je...dunt be stress k*...bagus la semua dah jumpa bahagia masing2...=)

act, my mom pown der jugak ura2 gitu...dier cakap kua tak der ikatan nie tak elok...kurang2 tunang la kalau betul...ikat setahun ke...heeee....lawak pown der masa mak cakap tu sengeh ngan gelak pastu menjawap..*no satu la tu*...

"relax la mak....klu kak yang p pinang dier dah lama dah..." *masa cakap sambil sengeh*

agaknyer my mom tak larat tengok anak dier nie men cintan cintun kot...insyallah, kalau di izin Allah ini yang terakhir...sakit pale woo...p keje orang dok sebut pasal kawen...betul ase macam tua je....bia la...bukan benda bawak maen nak men aci terjah je kan...

pasal raya....weeeehoooo...tahun nie kena bagi duit raya....perhatian tahun nie kak long a.k.a mak long kena bagi duit raya.....abes sapa nak bagi duit raya kat tuan empunya badan??? ayah pown mamau beli kan baju raya dah....olo....sedihnyer...tersisih i....heeeee....ayat mak " gaji lagi banyak dari gaji mak ayah..."...hai...kempunan duit raya la gnie...

tah pe pasal merapu ri nie...macam rajin sangat je kan nak merepek....kesimpulannya, life nie macam2 dugaan....redha je la dengan apa pown...=)

Sunday, July 1, 2012

plus + plus

Posted by syu bubu at 10:27 PM 0 comments
salam...
4 bulan dah...
kadang2 rasa macam kejap kadang2 rasa macam dah lama...
adeh....
bila kena tinggal sorg2 mula la perasaan nie nak rasa macam2...
otak lak time tu la neuron paling aktif...
semua nak pikir...
macam2 jangkaan buat...
like now...
lagi2 bila si dia kena timing keje malam...
sunyi so pe lagi...
susah bila sesuatu yang kita sayang tapi belum pasti jadi milik kita
nak wat pape beriya2 pown serba tak kena...
tah la
der satu ari tu rasa marah sangat2 kat si dia...
tapi xtau pown psl pe nak mrh sgt...
dalam masa y sama nak si dia der n teman n tenangkan diri nie
tapi nak wat camner...
tak semua benda orang boleh paham pe y kita rasa...
hati sendiri diri sendiri so sendiri la kena paham
bila up n down gnie
dan2 la radio play lagu "terukir dibintang"...
macam ayat si dia "lagu tu untuk dia (syu la tu) "
semoga dipermudahkan...


p/s : masalah jiwa bila dok sorg2 n neuron terlajak aktif....*tepuk dahi*

Friday, June 22, 2012

untuk kamu

Posted by syu bubu at 11:55 PM 0 comments
kamu
aku
satey....
hahahaha
thx luv sebab sudi korban masa rehat jumpa cik adik sorg nie kan...
syg kamu
*klu xjmp bwk g mkn pown syg jgk lorh*

Thursday, June 21, 2012

tabung utk masa depan

Posted by syu bubu at 11:09 PM 0 comments
dulu...................
hati nie berbelah bagi nak trima kamu....kesan dari masa lepas yang terlalu menyakitkan...sampai terlalu jujur bagitau kamu y hati nie tak percaya kamu....maaf...bukan tak percaya tapi terlalu risau untuk hancur lagi...

kini...................
hati nie dah mula penuh dengan kamu sampai susah nak lupakan kamu......hati nie dah percaya kamu...tahniah! cuma satu amaran.....jangan jangan jangan dan jangan permainkan hati nie sebab hanya ada sekali je percaya tu....jangan musnahkan...tak kisah la kamu belajar sampai mana, kamu keje pe, atau kamu per...selagi kamu masih ada DIA (ALLAH ye syg) maka kamu ada hati nie...=) tak sedar bila dah jatuh sayang kat kamu....

seriously my dear,
waiting for u here....insyallah....semoga dipermudahkan till Jannah...amiinn...ok, jom start menabung...=D

gnie punyer kumpul thn bila boleh byk..hehehehe

Saturday, June 16, 2012

sweet sweet sweet

Posted by syu bubu at 6:13 PM 0 comments
"ayg mkn matang....abg mkn syg"

hehehehe...i like...sweet meh...ala kalau kena puji sweet aje kan..hehehehe

Thursday, June 14, 2012

rojak

Posted by syu bubu at 9:18 PM 0 comments
salam...alhamdulillah dah selamat konvo....at last dapat jugak la sijil original diploma tu kan....baru diploma...hahaha..hello, diploma pown ingat senang2 ke stdy?? sipi2 je y sewel...mereng tu dah confirm dah...kuikuikuikui

life after konvo? mana der y berubah....sama jee...sebab dah keje sebelum konvo so lepas konvo sambung la keje kan...hahahaha...

life bila dah keje? orang2 jiran2 y sangat3 mengambil berat mula tunjuk minat....minat pe? minat nak tanya soalan "bila nak kawen? blajar abis dah keje dah keje dah"....maka soalan yang sama harus ditanya pada si dia "bila awak nak masuk meminang kiter?? sebab kiter nak jawap soalan jiran2 kiter".....[soalan tu hanya monolog dalaman...xpernah tanya pown....] so, memang nampak air wajah or gaya patut kawen ke??? nampak macam syok je kawen kan.... =) tapi pikir balik tanggungjawap.......AMEK KO!!! (x . X)

kawen la jugak tapi nanti la..hidup pown xstabil...duit gaji memandang xcukup dengan itu ini lah....sumer benda nak guna duit..kalau jiran2 tu nak sponser orait jugak kan....now pown beres boh! hahahahaha...banyak lagi impian tak tercapai....sabar la noh....[ikut ati nie meronta2 nak kawen sangat2...tahap pruritis dah sangat5 kronik]

love story? hahahaha..biar lah rahsia....xpayah nk story sangat...xpayah nk over sangat..besa2 sudah...kang beriya2 jatuh sakit kot.....pengalaman banyak mengajar....ramai jugak nak tengok muka, nak tau nama, sumer2 la pasal si dia...tapi xpayah la korg nak tau sangat sebab pasal 'si dia' korg pown syu xpnh nak amek tau...hahahaha

keje makin penat...act, mood n semangat nak keje makin down....ase nak cuti n cuti n cuti n cuti n cuti n cuti tapi bulan2 gaji masuk banyak n banyak n banyak n banyak...boleh x??

almost 1 month xjumpa si dia...rindu kot...tapi pe kan daya...kena la paham..[asyik kena paham je...hakikatnya xder la paham mana tapi wat2 la paham...mmmmmm] abis story morry naik lori....

till here...bubui...


xoxo,
syu bubu


[gaya macam tulis surat lak]

Sunday, June 3, 2012

kejohanan bowling tertutup JKA, KKM

Posted by syu bubu at 7:55 PM 0 comments

cewahhhh...muka ep nie dpt piala even no 5 pown....nie masa main bowling tadi kat the mines, sri kembangan...der tournament kejohanan bowling tertutup JKA anjuran kelab sukan n kebajikan bahagian pemakanan, kementerian kesihatan malaysia.....

syu wakil MKAK la tempat syu keje kan....tapi wakil tak bertauliah..kira pelapis la nie...hahaha..lempor je janji kena...gasak la ko nk longkang ke spare ke strike ke...hahahaha...enjoy the moment...pic laen2 xder....syu dah jadi pemalas nak snap pic...klu org snap kira syu join je la sesat kn...janji sonok...

xper tahun depan kiter maen lagi...ala suker2...pe der hal kan...kuikuikuikui

Monday, May 28, 2012

Posted by syu bubu at 9:40 PM 0 comments
rindu



=




p
e
n
d
a
m


mmmmmm................

Sunday, May 27, 2012

jauh

Posted by syu bubu at 7:47 AM 0 comments

kenapa hati nie terasa kita jauh??

Friday, May 25, 2012

kamu + meatball ikea

Posted by syu bubu at 7:14 PM 0 comments
sentiasa rindukan kamu...
haiiishhh
rindu kua dgn kamu
rindu melantak dengan kamu
jujurnyer rindu meatball ikea..
(ase mcm citer katun y meatball jth dr langit lak)
hahahahaha
tapi rindu kamu lagi

luv,
kempunan nak p laut
jom la
yek2...
>.< v


siyesly kempunan nie....tp lepas mkn mcm biawak hidup ase...

Thursday, May 24, 2012

utk kamu y ari2 bukak blog

Posted by syu bubu at 8:59 PM 0 comments
I
L
O
V
E
Y
O
U

M
N
F
~

ا لوۏ يو

hehehehehe

Sunday, May 13, 2012

kelam kabut

Posted by syu bubu at 8:51 AM 0 comments
salam kawan2....
sekarang emosi cepat betul up n down....
stress keje kot...
byk nk kena catch up secepatnyer....
muak hari2 tengok penyakit tibi...
setiap hari masuk incubator tibi....
yang dalamnyer penuh dengan sampel positif tibi....
salah nafas silap2 dapat tibi...
mintak jauh...hehehehe

yang jadi mangsa lepas stress si dia...
sowi yang kadang2 tu melawan bila bagi nasihat...
mmmm
cian kamu kan...
agak stress la sebab benda dulu masa stdy stkt kenal pe tu tibi
tak pernah tau cara yang betul proses tibi
sekarang amek ko
tengok kahak pown men selamba je bila hadap banyak sangat kahak y macam2 kaler tu
kalau kena yang pekat siap leh men tarik2..
very cheezy la kahak tu....
hehehehehe

tah pe merapu pown xtau...
pale dah weng...
kuikuikuikui
=)

most of all
i luv u MNF...
=)
thx n sowi for everythng...
143

Monday, April 30, 2012

alhamdulillah...=)

Posted by syu bubu at 9:06 PM 0 comments
syukur alhamdulillah.....gaji dah masuk....
syok giler tgk ribu2 dlm accnt...
dl ms stdy tgk ratus2 y gov bank in skunk dh ribu2....
=)
alhamdulillah....
merasa jgk gaji pertama kan...
=)
nk bwk mak ayh n adk2 g mkn2...
syoknyer!!!!!
nk beli peti ais!!!!
nk wat kek byk2....
pastu jual...hehehehehe..
bijak2...
=)

Monday, April 23, 2012

terlalu

Posted by syu bubu at 8:05 PM 0 comments
sakit....
perit...
menusuk hati....
why me?
why????
sumtime we need family to comfort ur self....
tp lagi cerita lagi terasa sakit...
kecik ati kot
xpnh pown rs bangga sjk keje nie
xpnh pown rs hbt sgt bl keje nie
klu diberi pilihan xnk keje...
bl keje mkn terasa skt ati beban nk kena rasa
makan ati kot
smpai bl leh sbr
smpai bl nk mkn ati
xphm pe y org rasa
ingt der tmpt nk tmpang kasih nk tumpang simpati
tapi y dpt lagi mkn ati
kua air mata
terkilan
sedih
at least dgr je pown jd la
mn der manusia y perfect leh sbr dlm sumer bnder
sbr pown der limit kot
sdh tol rasa
sjk keje nie xlrt dah nk nggs
klu tau gnie baik anta jauh2
xlrt mkn ati dah
muka je snym tp ati nie skt sgt2
at least phm la sama

Saturday, April 21, 2012

three stands for one

Posted by syu bubu at 6:48 PM 0 comments
salam kawan2 y singgah...=)
life getting better....
happy with my life n him...=)
1 benda y sangat jelas now im deeply in luv with him....syg bangat sih!!
hrp ini y terakhir...xlrt dah nak cari....waaaaaaa
kepada kamu,
syg kmu sgt2....
xsbr tnggu 1st may nie....
nk jmp kamu lagi utk kali kedua
thx sudi trima ku baik buruk seadanya....
semoga semua dipermudahkan....
rindu sama kamu....

~three stands for one~
(kamu faham kan.....)



xoxo,
cinta hati kamu

Sunday, April 8, 2012

penat2...

Posted by syu bubu at 10:48 PM 0 comments
bersawang berhabuk n sewaktu la...hehehehe....malas penat kot...even keje office hours sabtu ahad cuti tapi siyesly mental nie rasa macam kena lari 1800m non stop....giler la...syu reject 2order utk apam polkadot...siyes xlrt la nk wat...nk berpolkadot nie...aisshhhh...balik kire nk cr katil je tamau ckp pape dah....

im so tired.....damn tired.....rezeki y halal tu sgt penat kan....nie my dearest frenz nk order utk wed dier bln 11 apam 1300bj..my god...byk tu....kn pkr blk nie...aishhhh

Monday, March 19, 2012

what's goes round comes a round

Posted by syu bubu at 8:19 AM 0 comments
kenapa saya selalu di uji??

sebab Allah sayangkan saya...

=")

xper...bumi nie bulat...sekarang saya kat bawah....nanti saya akan ke atas jugak...

=")

Saturday, March 17, 2012

MNF!!!!

Posted by syu bubu at 9:50 PM 0 comments
MNF...i need u now....cepat la sihatkan dier...siyes ase pelik bl gnie sorg2...=( nk nggs....waaa...

mmmm

Posted by syu bubu at 8:14 PM 0 comments
boleh tak nak cakap.....

miss him

miss mr. terukir dibintang

rindu MNF

rindu sangat2

tapi kn fhm keadaan org jgk

sedihnyer

="(

Thursday, March 15, 2012

talk to my hand!

Posted by syu bubu at 8:21 AM 0 comments
slmt pagi...5days remains....ri nie syu nak g sg buloh tgk rumah.....sebenarnyer syu nk luah sumthing...knp ye bila kter buat or dapat sumthing y kter suker mesti der je y nk kondem kter?? asl? kter bukan ganggu sapa2 pown...syu tengok dier dok syok mengayat pompuan laen syu xkacau pown....lantak ko la kan....syu dah der my MNF (mr.terukit dibintang)...so bkn masalah syu pown ko nak gedik dengan sp sx pown...nie ttb nak men perli2....xske tol la....

gaya dier macam syu nie murah je kan....syu bukan kacau dier pown...sibuk je...pape je la....y syu tau syu xkacau sapa2....lantak dier la....nyebuk je...huh!

p/s : talk to my hand....L.I.C

Sunday, March 11, 2012

rumah ku owh rumah....

Posted by syu bubu at 11:36 PM 0 comments
mekasih buat si dia y berada di carta hati nie...thx sebab bagi semangat n suruh jangan putus asa....thx sgt2 ye....siyesly dapat keje dkt sg buloh pown sangat mencabar minda....serabut betul pale pkr rumah.....adoiii....damn seksa...

buat si carta hati...maaf ye kalau terkena sembur secara xsengaja....bl stress tambah dengan hari merah nie jiwa betul macam tgh dilanda tsunami...maaf ye syg....aduuuhhh....maaf jugak sx lagi buat si dia sebab xtdo lagi...padahal cakap nk tdo....xleh tdo la....serabut kusut....buat si dia jg la kesihatan...

waaaa...kan dah mengarang kt blog nie....sowi la klu post nie sgt memualkan....ok...dah lega skit mmbebel kt sni....slmt malam...


pencari tempat berteduh..
xoxo

Friday, March 9, 2012

surat penempatan tiba

Posted by syu bubu at 7:42 AM 0 comments
alhamdulillah syukur ke atas Allah kerana semakin mempermudahkan jalan syu....semalam syu dapat surat posting untuk keje from KKM...syu dapat dekat MAKMAL KESIHATAN AWAM KEBANGSAAN (MKAK) SG BULOH...ok la xjauh dr rumah kan...senang nak balik...tapi myb syu akan sewa kat sna sebab tengok dalam website der on call....xlarat syu nak ulang alik ari2....penat kot...

so dengan sahnyer syu menjadi MLT....pasnie pro mikrob la...kaji kuman saje...hehehehehe....kepada kuman2 selamat berjumpa ye.....giler ag 11 ari je nk keje...huhuhuhuhu

Wednesday, March 7, 2012

surat perlantikan tiba

Posted by syu bubu at 7:35 AM 0 comments
alhamdulillah..hari kedua syu kerja syu dapat surat perlantikan dari SPA (suruhanjaya perkhidmatan awam)...tnggl surat penempatan je dari KKM....penantian y sangat lama syu tunggu dari bulan 8 2011 lagi.....now syu dengan rasminyer dah jadi MLT....alhamdulillah....rezeki bertimpa...baru masuk kerja 2ari kot...

semalam syu jumpa bos syu bincang pasal nie n syu mintak klu boleh nak kerja half month je....myb syu masuk kerja dalam 20mac nie....giler cepat kan...sp sangka....huhuhuhu..starting gaji sekarang sistem baru kan...sedap ar...hehehehehe.....=)

mintak2 dapat area kl n slngor je....klu jauh2 adoiii....bkn xleh g tp dok kt umh jimat dh xpyh sewa umh...huhuhuhu...mntk dapat dkt2 sni je....huhuhuhuhu...nak kena wat medical checkup, akuan berkanun nk kena g makhamah....macam mula2 apply ms nk stdy dl lak.....alhamdulillah jalan syu dah dipermudahkan....syukur sgt2....=) thx Allah.....

dah kerja MLT masa utk menunaikan impian la kn...=)

Tuesday, March 6, 2012

1st day keje

Posted by syu bubu at 9:43 AM 0 comments
1st day keje kt tmpt tuisyen as staff...sgt penat!!!! giler penat....padahal xder la teruk mana keje tu tapi sebab dah lama sangat cuti dok membuta je kat rumah keje camtu pown ase penat sgt2...hehehehe....cian my mr.terukir dibintang kn msj pown kjp2 je....sowi dear, n thx cz paham...hehehehe.....muahhh! (opsss!!!public...hehehehe)

mula2 pergi kerja excited....lama xkeje kan lps tu amek ko...2kali pusing nk cari parking....giler la jem....masuk keje ms lunch hour...memang xmenyempat la parking tu.....huhuhuhuhu.....xleh bla ms nk blk kete tamau hidup....suspen dowh...call ayah...hahahahaha

smpai umah call mr.terukir dibintang (dear pnjg sgt la nama utk kamu nie...) then ngadu xlrt....hehehe....nasib la cik abg nie snggup mendgr segala bebelan syu...hehehehe....ari nie 2nd day...tp dgr citer surat posting dh anta....klu keje y tu lagi la...xleh benti...hahahaha....


y sgt penat nk bebel panjg2....
xoxo

Thursday, March 1, 2012

mr.terukir dibintang

Posted by syu bubu at 10:47 PM 0 comments
salam kawan2....=) welcome march...dh march tp still xkeje kan...aishhh...dr 1st ogos till now still xkeje...lu kira la sndiri bp byk anggur y ditanam menggunakan kaedah teknologi tanaman atas angin??? hahahaha...

xder pe pown nk citer...sumer berlalu dengan penuh izin Allah....jz nk dedicate sumthng kpd mamat "terukir dibintang"...np tls gtu sbb dier y ajr syu lagu terukir dibintang tu....so tiap kali dgr lagu tu ingat la dier...btw, lagu tu ringtone hp syu...*ok sgt malu....sah dier baca...hahahaha*

sy sgt suker pesanan awk sblm tito tu..."jgn tdo gns2 tau..;)"...owh sungguh comey smpai rasa nk gigit2 je awk bia lebam pastu nk tarik2 pipi awk bia awk g keje nmpk pakai blusher.....tp tu wat sy snym sorg2..hahahahaha...

ok la mr. terukir dibintang (mst wonder why letak nama pnjg2...sesuai la nama btl pown pnjgkn...hehehe..jgn mrh awk)...mabaya aku maka'ah..nk tau pe cr sndiri...hahahaha


Wednesday, February 29, 2012

delete mendelete

Posted by syu bubu at 9:39 AM 0 comments
syu bru lepas delete older n oldest post kt blog nie...act bkn psl malu kt mamat "dilarang melanun" tp citer dh basi la...now kan dh start life baru...so sumer kisah syuhada y dulu xperlu nk ingt dh....beratus jgk la y syu delete...n der gmbr2 dgn kwn2 sx delete....ms nk upload skit pnyer payah..hahahaha..xper...past is past...

khas utk mamat "dilarang melanun"

Posted by syu bubu at 9:11 AM 0 comments
kpd awk y suker dok "dilarang melanun"...arghhhh!! ase nk lempang2...tamau jwp 3g dh...wakakakaka...malu sengal! eeee...blushing dowh....pasnie ttp blog la...hahahahaha...ok fine, y tu tipu la sgt kn....xder keje nk ttp blog...hahahahahaha

awk y ske sgt bc blog tu....diam2 dh la...waaaa....lempang kang....nak nie post khas utk awk...hahahahahaha


p/s : mood tgh thn malu....=P

Thursday, February 23, 2012

new blog!!!

Posted by syu bubu at 9:00 PM 0 comments
hai kawan2 yang selalu singgah sini...syu nak bagi tau sumthing nie...ceritera pasal apam nie syu dah pindah masuk blog khas....so kepada kawan2 yang berminat nak tau lebih lanjut boleh la lawat blog tu....

http://syububu.blogspot.com

bukan pe, der sorg kawan syu nie tegur macam xsesuai kan nak bsnss tapi campur aduk dalam blog personal...so lepas nie boleh la singgah blog syu tu ye....mekasih kawan2...=)

p/s : hdp single agk sonok...xpyh skt pale nk pkr... =)

Thursday, February 16, 2012

apam polkadot for order...=)

Posted by syu bubu at 11:25 PM 0 comments




taraaa....apam polkadot here...hehehe....nie dalam 50 biji la filling blueberry....so kepada yang berminat untuk order boleh la contact syu...no hp syu dah tinggal dekat blog nie..=) syu nak story di sebalik proses siapkan apam nie...hari nie syu xtau apa la masalahnyer dengan tangan syu...minggu nie syu try buat apam askem....cubaan pertama berjaya so syu pown cuba la buat lagi semalam....Allah saja yang tau...apam askem syu tak nak baek...asal naek je mesti pecah merekah....padahal sama dah syu ikut....adoii...lepas tu pagi nie syu buat lagi cubaan kedua tapi hasil tetap sama...sangat kecewa....ase nk hantuk2 pale nie bl buka je tudung tgk2 apam mcm org tertelan biji durian (ader ke?? hehehehe)...so nie yang syu buat apam polkadot...mungkin tgn syu nie xserasi nak wat apam laen....haiisssh...sabar...huhuhuhu...

sekarang im officially single...so sesapa nak masuk meminang boleh la...hehehehe...(gatal tol!) life must go on...pe kan daya jodoh takat tu je kan....kter manusia mampu merancang...sehebat perancangan kter Allah lagi hebat....so redha n terima je..=)

Sunday, February 12, 2012

sedih...pilu..

Posted by syu bubu at 8:13 PM 0 comments

ku akui kelemaham ini

ku insafi kekurangan ini

ku kesali kejahilan ini

Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan
Kerana hilang dari jalan menuju redhaMu ya Tuhan


*luahan hati*

Saturday, February 11, 2012

patah seribu

Posted by syu bubu at 10:54 PM 0 comments
patah seribu...hati ku....
aiisshhhhh....
hard to say la...
mmm
pape pown...
patah seribu...

PEREMPUAN KENA TAHU
::seorang lelaki yang benar-benar mencintai anda tidak akan membiarkan anda pergi , tidak kira bagaimana sukar keadaan sekalipun::

LELAKI KENA TAHU
::seorang wanita yang benar-benar mencintai anda akan marah kat anda utk banyak perkara, tetapi masih terima anda seadanye walaupun anda telah menyakiti hatinya::

copy from FB...

sayangnyer xder pown y kejar syu......mmmmm.....
="(
sadis sowh....
nak nanggis...
huhuhuhuhu

pe y syu rs skrng nie sm mcm dlm lagu patah seribu tp bkn sama mcm MTV dier la.....adusss....sakit...hahahahaha

Thursday, February 2, 2012

bila harus memilih

Posted by syu bubu at 3:41 PM 0 comments

february y baru

Posted by syu bubu at 8:52 AM 0 comments
cinta itu telah mati
aku lepaskan kau pergi
hello new life..
=)
menikmati kehidupan single..
=)
tak payah nak kusut lagi
soal jodoh bia datang sendiri

buat kau yang tak pernah mengerti...
selamat tinggal cinta
semoga kau berjumpa insan yang lebih baik
kalau benar aku bukan yang membahagiakan
semoga insan baru tu akan lebih membahagiakan

buat hatiku sendiri...
lupakan pada yang tak sudi
ingat apa yang dikatakan
"xkan der lelaki y nk kat ko n mmpu thn dgn ko"
so miss hati
lupakan...
=)

buat si mata...
jangan la kau bazirkan untuk yang tak akan mengerti
buat si otak...
padam la semua memori...
buang semua ingatan dan perasaan...

buat yang membaca..
doakan aku tabah dalam hidup...
aminnn

Friday, January 27, 2012

tah

Posted by syu bubu at 10:17 PM 0 comments
siyesly syu xpaham pe y jadi act...kusut la....ati syu sakit...sakit sangat2 dengan cara dier...tapi dier? dier leh wat bodo je dgn syu...sikit pown xpernah cuba nak pujuk ati syu...sakit sangat2....kecik ati nie mnjadi2....tah la...sume xkena...why??? sakit tol ati nie....fine..xnak contact sudah..malas dah syu nak pikir nak layan semua nie...bila syu baik orang wat gnie...fine...ske ati kamu k...

*belajar menjauhi & stop mengharap*

Thursday, January 26, 2012

OMG!!!

Posted by syu bubu at 9:03 PM 0 comments
here my RVC y sudah dipotong...so yummy...

disebabkan so yummy la berat naek 3kg...OMG!!! 3KG ok!!!! adoiii...syok sgt mkn tu nie...amek ko...dlm ms sebulan naek 3kg...gila sgila2nya....aiiishhh!!! so td dgn yakinnyer syu mmborong apple hijau byk2...bia kembung pasnie mkn apple byk2...brpa current weight skrng??? xpyh tau!!! waaa......menci2...nak naek snng je...xsdr pown..nk turun skit pnyer sksa...pasnie nk mop lntai ari2...hahahahaha....*sbb mls nk jogging*

ke mesin tu tipu??? *ttp xnk trima knytaan*

Monday, January 23, 2012

red velvet cake (RVC)

Posted by syu bubu at 9:38 PM 0 comments



here my red velvet cake....act lama giler syu kempunan kek nie...so nie der la 1st trial syu wat kek nie....kre jadi la sbb der rupa RVC ag kn...hehehehe....yum2....i luv u kek...hehehehe...
lps siap topping n msk kek dlm peti ais cik abg syu tnyer "xpnt ke keje wat kek je?"...n syu jz jwp "minat la luv...untung2 dpt bk kedai kek siri"....hehehehe...aminnn...

lps nie lemak2 pasnie suker ria sbb dpt geng bru...hehehehe...=)

pic cupcake~~

Posted by syu bubu at 9:31 PM 0 comments








here pic cupcake y syu dpt order for 150 biji...nie la sebahagian....hehehehe

Saturday, January 21, 2012

penat tol la

Posted by syu bubu at 12:28 AM 0 comments
150 cupcake done...siyesly im so tired....kang nk tdo je....nti pic syu upload la...*sjk hp xder nk amek pic pown ase mls...ngada kn??*....hehehehe...so syu act terkilan dgn seorg kwn....yela...kter knl as kwn tp dsbbkn syu xbls prsaan org then syu hlng kwn...sdh kot...xper la...g la korg...live ur life...syu jz nk berkwn je...bkn xnk trima prsaan korg...tp dlm ati nie dh der sorg evn xpasti akhr nti dier atau x....tp ssh nk buang dier ttb sbb nk trima seseorg....n plng pntng bl syu ckp jz kwn means kwn la...xder lebih2...

*org xnk phm kter tp np kter nk kena phm org je???*

Friday, January 13, 2012

cabaran 23tahun

Posted by syu bubu at 9:44 PM 0 comments
merencana sesuatu tu sangat indah....
nak merealisasikan jadi kenyataan tu sangat susah....
apa yang kita suka
orang lain belum tentu suka
apa yang kita pilih
belum tentu pilihan yang sama
apa yang perlu aku lakukan?
mengalah?
23 tahun
tapi semuanya susah
serabut
kusut
apa nak buat???
redha atau pasrah?



*jiwa bercelaru*

Tuesday, January 10, 2012

celaka punya kawan!!

Posted by syu bubu at 8:05 AM 0 comments
why syu tls title gtu??? now nk story....

hp syu N97 kena sebat dgn kawan....cam sial perangai....semlm kua p selayang mall lepak kt mcd....then mmbr syu nie hp dier xder bateri....so pnjm hp syu smbng dgn kwn dier since kwn dier pown nk join sx....kter nie atas dasar manusia y mmpercayai kwn xper la tnggu la kan...tnggu2 dekat setengah jam...bapak lama gayut kan....bl syu cr dh xder...syu pown call la hp syu tu guna no celcom syu...call xjawap....fine la myb hp tu silent xpasan kn...then call lagi hp syu tu org cancel cl....WTF!!! bl syu cl lagi no tu off....celaka sial!!!

member syu tu pown lesap mcm tu je....smpai sudah syu cl haram xjwp...mmng dier la amek sbb hp tu dier pegang masa nk smbng dgn kwn dier...celaka ko!! mati accdent la ko anak haram...babi tol amek hp mmbr siri...cam sial!! N97 kot...agk2 la...zmn skrng org pkai iphone pe jadah hp aku ko nk sebat...hp ko siri pown touchscreen kn...so what....ckp loaded....cibai la mmbr gnie...

y syu pelik asl nk off hp syu klu btl dier xder niat nk amek....WTF?? hp syu full bateri kot...stkt nk gayut sejam tu xmati lagi la....cam sial pnyer perangai....kpd y baca tlg la doa bia org gnie dpt blsn dr Allah....xperlu la wat kwn...nie no dier...0122421789...sbbkn dier dh curi harta syu so xder guna syu nk jg maruah org...

pengajaran utk semua org....jgn percayakn kawan n bia kter nie miskin harta jgn sesekali miskin akhlak....ingt tu!!! wlupn bnder tu kck tp pkr sama bg org laen bernilai kot...smga Allah bls blk pe y dier buat....smpai mati hdp dier xkn tenang.....kter jmp la kt akhrt sbb syu mmng xdpt ampun dosa org nie...maaf la...ko bkn kwn tp ko musuh aku...

ps : evn n97 tp sgt bernilai kot kt syu....dh la hp tu org hdhkn....byk kot memori dlm tu.....sdh sial!!!!!

Wednesday, January 4, 2012

new design for apam polkadot...

Posted by syu bubu at 6:12 PM 0 comments




here another apam polkadot....tp angry birds tu mcm semput je nak wat...hehehehe

Tuesday, January 3, 2012

new page....polkadot for order

Posted by syu bubu at 6:41 PM 0 comments
hai dear frenz.....new template untuk tahun 2012....hehehehe....masih tema gegurl lagi...ngeeee...btw, nie info untuk sesiapa yang nak order apam polkadot...

Harga apam polkadot:
50 bj = rm12 no filling & rm15 with filling
100 bj = rm20 no filling & rm25 with filling

minumum order 50 biji
lebih dari 500bj harga boleh dirunding...
filling- kaya, peanut, strawbery, blueberry

kalau ambil dekat warta lama selayang free..
Pos laju cas rm13 (sampai dlm ms sehari or 2 hari ikut kawasan)
[penghantaran ditanggung oleh pembeli]

p/s : can drop comment dkt sidebox utk tepi tu...or by email at kesuma89@yahoo.com
 

blogger gurl Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea